Yoni Rethinking Periods

                                        Waaw!

Als je de filmpjes hebt gezien en het verhaal gelezen ( zie onderaan deze blog)? Visueel en tekstueel enorm krachtig. Klaar en duidelijk. Daar staat Yoni voor.  Ze stellen de vraag:" Weet jij waar je tampon of inlegkruisje van gemaakt wordt? ". Nope! Nobody knows.

Het staat gewoon niet op de verpakking van de meeste merken. Het gaat wel om jouw eigen vagina! You better know.

En dat is wat Yoni in de markt van hygiënische producten heeft aangepakt. De twee oprichters Mariah en Wendelien besloten een bedrijf te starten met tampons en inleg kruisjes die op een eerlijke en duurzame manier gemaakt waren. De  tampons, maandverband en inlegkruisjes bieden hetzelfde comfort als andere producten. 

 

yoni veilig voor jou en de wereld

 

Wat is er dan zo anders aan Yoni? 
  • YONI gebruikt biologisch gecertifieerd katoen in plaats van gewoon katoen of synthetische materialen. "Duh!", denk je misschien. Maar het is wel zo dat bijna alle katoen die niet bio zijn met serieuze bestrijdingsmiddelen zijn behandeld.  Een van de grootste probleem met katoen is dat de boeren, fauna en flora er ongelooflijk ziek van worden.  Dat wil je liever niet aan jouw vagina. Die houden we gezond! 
  • YONI  zet al de gebruikte grondstoffen op hun verpakking. Dat gebeurt niet bij de andere merken.
  • YONI gebruikt voor hun maandverband daar waar nodig bioplastics! Dus dat is al wat minder plastic soup in de wereld! De meeste maandverbanden bestaan voor 90% uit plastic. Nah, niet zo goed denken we dan. 
  •  YONI werkt alleen met een duurzame keten voor iedereen: met veilige werkomstandigheden en eerlijk loon van A tot Z. Yoni werkt met partners die diversiteit en gelijkheid stimuleren.
  • Vanaf het moment dat YONI  winst draait gaan ze voluit voor de steun aan vrouwenbewegingen daar waar de vrouw de kansen niet zomaar heeft zich te emanciperen.

 

TABOE

Een ander aspect dat Yoni heel graag wil veranderen is het taboe op menstruatie. 19% van de meisjes heeft het voor hun eerste ongesteldheid nooit gehad over maandstonden. Daarom maakten ze samen met de filmakers Ine&Sanne deze prachtige verbeelding van de menstruatie cyclus. 

 

Wil je nog meer prachtige filmpjes ontdekken van deze makers over de schoonheid en het wonder van de menstruatie? Klik dan HIER

 

YOU WANT SOME YONI?

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Commentaren moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.